DOMOV    SLIKARSTVO    ILUSTRACIJA    RAZSTAVE    DELAVNICE    MEDIJI    INFO
info@naliny-art.com  |  041 378 926

BIOGRAFIJANina Naliny Meglič


Nina Naliny Meglič

Po izobrazbi sem diplomirana slikarka in diplomirana inženirka grafike, v svojem bistvu pa umetnica, slikarka in ilustratorka, ki senzibilno zrem v svet okrog sebe ter tankočutno sledim vsemu tistemu, kar je najbolj enkraten, samosvoj, nezamenljiv del moje notranje biti. Slikam že več kot 15 let. Začela sem z obiskovanjem slikarskega tečaja, nato pa nadaljevala študij na visoki strokovni šoli, Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer sem leta 2011 diplomirala z odliko. V tem času so nastala številna dela. Imela sem 10 samostojnih in preko 40 skupinskih razstav širom Slovenije. Bila sem članica treh kulturnih društev - MeViArt, KUD Trata - Gorenja vas in KUD Jarem. Vodila sem otroške likovne delavnice, sodelovala na slikarskih kolonijah, dobrodelnih dogodkih ter na likovnih natečajih, kamor sem bila leta 2013 povabljena tudi kot članica ocenjevane komisije. Leta 2012 sem zmagala na likovnem natečaju slovenska medijska osebnost v Mariboru. Od leta 2006 sodelujem na ex-tempore dogodkih v Sori, kjer sem leta 2016 prejela 1. nagrado, prej pa tudi 3. nagrado in številne odkupne nagrade. Poleg slikanja in ilustriranja vodim tudi likovne in ustvarjalne delavnice v Škofji Loki.

Uporabljam različne slikarske tehnike, največ pa slikam z akrilom. Moje umetniško ustvarjanje je zelo razgibano, prav tako tudi način slikanja in motivi, ki jih upodabljam na svojih slikah. Zajemajo abstrakcijo, domišljijski svet, kubizem, realizem in nadrealizem. Zelo rada ustvarjam tudi ilustracije. Slikam tako za svojo dušo, kot tudi po naročilu.

Ne upodabljam elementov iz vizualne resničnosti, ampak jih naslikam popolnoma po svoje in jim s tem dajem močno resničnost. Ne slikam tistega kar vidim, ampak to, kar čutim. Ustvarjam slike z energijo. Preko barv in linij posredujem lastne posebne zaznave in stanja, videnja, doživljanja, receptiranja, tako na vizualno zaznavnem kot na miselno čutnem in čustvenem nivoju. Pomembna sta izražanje in moj osebni občutek. Barve so intenzivne, žive in harmonično uglašene. Imajo močan vpliv na čustva in veliko sporočilno vrednost ter prinašajo posebno razpoloženjskost. Z njimi snujem skladne, ubrane in celovite likovne zapise. Barva je ključ do sporočila, hkrati pa tudi kvalifikacija za poseben tok energije, ki spregovori skozi moja dela. Slike vsebujejo magičnost, iluzivno moč ter energetski naboj, ki jih oživi.

* Vsa dela in storitve se izvajajo preko osebnega dopolnilnega dela, avtorske pogodbe ali društva.