Biografija

Nina_Naliny_MegličNina Naliny Meglič, po izobrazbi diplomirana slikarka in diplomirana inženirka grafike, v prvi vrsti pa umetnica, ki ustvarja slike z energijo že več kot deset let. Začela je z obiskovanjem slikarskega tečaja, nato pa nadaljevala študij na visoki strokovni šoli, Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer je leta 2011 diplomirala z odliko. V tem času so nastala številna dela. Imela je 7 samostojnih in preko 30 skupinskih razstav širom Slovenije. Delovala je v treh kulturnih društvih, sodelovala na slikarskih kolonijah, dobrodelnih dogodkih, kjer je za pomoč žrtvam nesreč prispevala svoje slike, na likovnih natečajih, kamor je bila leta 2013 povabljena tudi kot članica ocenjevane komisije ter vodila likovne delavnice. Leta 2012 je zmagala na likovnem natečaju slovenska medijska osebnost v Mariboru. Od leta 2006 sodeluje na ex-tempore dogodkih v Sori, kjer je prejela številne nagrade in priznanja.

Uporablja različne slikarske tehnike in stile. Njeno umetniško ustvarjanje je zelo razgibano. Največ slika v tehniki akrila, včasih uporabi tudi mešano tehniko. Poseže tudi po oljnih barvah, s katerimi je začela svojo slikarsko pot. Skratka rada eksperimentira.
Načini slikanja in motivi, ki jih ustvarja, prav tako obsegajo široko področje. Zajemajo abstrakcijo in domišljijski svet, kot tudi kubizem, realizem in nadrealizem. Zelo rada ustvarja tudi ilustracije. Slika tako za svojo dušo, kot tudi po naročilu.

Ustvarja komunikacijo v obliki notranjega monologa in vzpostavlja povezavo z univerzumom, z drugimi dimenzijami ter od tu črpa energijo za ustvarjanje. Predvsem gre za pretok energije, ki jo začuti, pretvori v sebi in nato izlije na platno. Njene slike so “žive” in za vsakega gledalca drugačne. Spreminjajo se odvisno od gledalčeve pripravljenosti videnja, doživljanja in sprejemanja. Slike so namreč višja frekvenca, ki hoče steči skozi nas. Njena likovna zgodba se ne konča pri vizualnih vrednostih. Videno je le pomagalo, ki gledalca popelje v novo dimenzijo. Prevzame ga in odpelje tok njegovih misli. Gledalec odpluje v nov svet, v kozmična prostranstva. Ob vzpostavitvi pristnega in popolnega odnosa s sliko samo, začuti njihove magične učinke, njihovo svetlobo, moč in energijo.

Comments are closed.